Historia

IFK Märsta grundades den 4 februari 1970 av tränaren och eldsjälen Gösta Laudon. Gösta Laudon är numera död, men hans minne firas i klubben genom det årliga hederdsstipendiumet från Gösta Laudon stiftelsen.

2008 fick Gösta Laudon en väg uppkallad efter sig, den ligger i det nya bostadsområdets på den plats där Ärlinghedens idrottsplats tidigare låg och där IFK Märsta hade sin träningsarena.

Inför klubbens 20 års jubileum skrev Gösta en skrivelse om hur klubben blev till, den kan läsas här.

Gösta Laudon

Sedan 1971 arrangerar IFK Märsta friidrottstävlingen "Sigtunakampen" tillsammans med Sigtuna kultur & Fritid. Sigtunakampen är en mångkampstävling för skolungdomar mellan åk1 och 6 som varje år drar till sig ett hundratal startande ungdomar i Sigtuna kommun.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:52 Skribent: Peter Wallin

Nordic Sprinkler

TA Energy systems logo 2013

Praktikertjänst

Sigtuna kommun

Vill Du sponsra IFK Märsta?

Kontakta oss på

Svensk Friidrott